Soomes tabati salakavalate skimmerite paigaldaja

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat. Pilt on illustratiivne.
Pangaautomaat. Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia/Scanpix

Soome politsei pidas kinni mehe, keda kahtlustatakse viie erineva pangaautomaadi juurde skimmer'i paigaldamises.

Eelmisel nädalal avastasid Pirkanmaa ja Kesk-Soome politseinikud skimmer'i neljast sularahaautomaadist, vahendab Yle uudisteportaal. Hiljem samal nädalal leiti seade ka Vaajakoskist Jyväskyläs. Skimmer'iks nimetatakse seadet, mis kopeerib pangakaartide andmeid, kui pangaklient oma kaardi sularahaautomaati sisestab.

Helsinki politseinike väitel on nad kinni pidanud mehe, keda kahtlustatakse viie illegaalse seadme paigaldamises. Mehel lasub kahtlus maksepettuste osas. Samas olid kõik leitud seadmed passiivsed, mis tähendab, et need küll salvestasid pangakaartide andmeid, kuid õnneks ei edastanud neid. Politsei väitel takistas seadmete varajane avastamine ning eemaldamine seda, et paljude pangaklientide andmeid lekitataks edasi kolmandatele osapooltele.

Põhjanaabrid on alustanud regulaarset järelevalvet maksepettustega seotud seadmete üle ning Soome politsei on YouTube’i üles laadinud isegi video, kuidas tavainimene saab tuvastada, et pangaautomaati on paigaldatud skimmer. Enamasti salvestab klientide PIN-koode minikaamera, mis on paigaldatud kohe pangaautomaadi nuppude juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles