Staarkokk Jamie Oliver läks veganitega tülli

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: Dane Coote/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Hiljuti võttis veganluse teemal sõna tuntud kokk Jamie Oliver, kes enda sõnutsi armastab taimetoitu, ent ei teeks seda kunagi endale elustiiliks.

«Olen justkui kahestunud, sest ühelt poolt veganid ärritavad mind, teisalt siiski hoolin neist,» ütles Oliver portaalile Today. Kokk on oma restoranides kokku puutunud 20. eluaastates noorte veganitega, kes tülitavad nädalavahetuseti lapsi, kes on parajasti näiteks lihapallidega pastat söömas. Veganid on oma tegevuses läinud kohati äärmuslikuks ning näidanud lastele samaaegselt nutiseadmetest pilte piinatud või tapetud loomadest.

Oliver tõdeb, et kuigi ta naudib taimetoitu, on tema silmis problemaatiline see, et veganid ei võta suu sissegi nende loomade liha, keda on kasvatatud jätkusuutlikult ning kõiki eetikanorme järgides. «Nad vihkavad mind, sest ma propageerin sellist lihakasvatust, ent nende jaoks ei tohi ka siinkohal olla ühtki kõrvalepõiget,» rääkis kokk.

Oliver ei ole esimene staarkokk, kes on veganite kohta arvamust avaldanud. Oma kokaraamatus «Kitchen Confidential» kirjutab kokk Anthony Bourdain, et veganid on justkui hea toidu ja selle nautimise vaenlased. Samas on Oliver tegelenud tervislikuma toitumise propageerimisega koolides ning rõhutab alati, et lastel tuleks süüa rohkem puu- ja köögivilju. Samuti on arvestatav osa tema retseptidest veganitele sobilikud ning väidetavalt on mehel juba ka valmis kirjutatud taimetoitudega kokaraamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles