Turumüüjad: meesaagil pole häda midagi!

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne meevalik Balti Jaama turul
Eilne meevalik Balti Jaama turul Foto: Heelia Sillamaa

Vaatamata kehvale ilmale on värske Eesti mesi oma tee leidnud turulettidele, esimesed huvilised on meepotid kätte saanud ja müüjate sõnul jätkub väärt kraami kõigile.

Kui veel paar nädalat tagasi oli meesaagi tulevik tume ja mesinike koolitaja Maire Valtini sõnul oli kuni juuli alguseni mesilasperedes toidunappus, siis tänaseks on letid värskest Eesti meest lookas ja müüjate sõnul pole halvast meesaagist jälgegi.

«Ei ole tänavu midagi kehvem saak, kui muidu,» kommenteeris tänavust meesaaki 40 aastase staažiga turumüüja Aimi ning jagas lahkelt soovitusi, kuidas ära tunda see õige ja aus Eesti mesi. «Purgil on kirjas kõik telefoninumbrid, postinumbrid, bussinumbrid, ronginumbrid – kõik on olemas!» selgitas Aimi naljatledes ja lisas, et tema tarnijatel on kõigil olemas ka labori tõend, mis mee ehtsust tõestab.

Vaatamata sellele, et ka teiste turul kauplejate sõnul ei saa meesaagi üle kurta, ei ole ülemäära suurt  huvi kodumaise toodangu vastu müüjad täheldanud. Roosimäe talu müüja Steni sõnul oli päeva jooksul Balti Jaama turult ostetud neilt kõigest kaks poole liitrist meepurki. Mee kilohind jääb hetkel kõigil turgudel kümne euro kanti.

Küll aga on huvi kukeseente vastu, mille hind on kahe nädalaga langenud lausa poole võrra, märkimisväärselt tõusnud. «Kuu aega tagasi oli Keskturul kukeseene kilo 15 eurot, täna saab seened kätte umbes viie euroga,» jagas oma tähelepanekuid Balti Jaama turukülastaja Thomas.

Kui Nõmme turul on kukeseente kilohinnaks 6,50 eurot, Balti Jaama turul 5,50 eurot, siis Keskturult saab seened kätte 4,90 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles