Auto müünud naine sai uue omaniku parkimistrahvid enda kraesse (12)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suur oli Cityparki parkimisteenuse kasutaja üllatus, kui ta avastas, et talle on edastatud parkimistrahv auto eest, mille ta juba aasta tagasi maha müünud oli – probleem ise seisnes aga omal ajal kahe telefoninumbri kasutamises. 

Postimehe lugeja pöördus toimetuse poole murega, et talle on saadetud kaks korda parkimistrahv auto eest, mille omanik ta juba aasta aega pole. Juba esimesel korral, kui naisele trahv saadeti, võttis ta ühendust Cityparkiga, kelle esindajad lubasid naise andmed selle auto juurest ära kustutada.

Ebameeldiva üllatusena jõudis trahvinõue täna hommikul aga uuesti naiseni ning seekord ähvardati teda juba inkassoga.

«See, et auto minu nimele ammu enam ei kuulu, vähe neid huvitab. Siinkohal on minul tekkinud vastupidine tunne, et tahaksin neilt sisse nõuda minu häirimise. See, et nendel pole värsket infot, kuidas ja kellele kuulub auto, jätab külmaks,» ei hoidnud naine emotsioone tagasi.

Cityparkilt asja uurides ilmnes, et naine oli mobiilset parkimisteenust kasutades sidunud oma kunagise auto nii era- kui töönumbriga ning kui esimesel korral saabus trahvinõue töönumbrile, mis pärast esimest naise päringut ka auto juurest eemaldati, siis teisel korral saadeti see naise eranumbrile.

Cityparki tegevjuhi Arne Sõna sõnul unustas naine mainida nendega suheldes, et autoga on seotud veel üks talle kuuluv telefoninumber ning seetõttu saabuski täna uue omaniku trahvinõue järjekordselt temale.

Naise arvates pole see aga mingi lahendus. «Mina ei unustanud mitte midagi. Miks mina pean tõestama, et see auto ei ole minuga seotud? See on hale ja tagurlik. Kuna Citypark on lihtsalt äriettevõte, kellel puudub õigus isikuandmete ning maanteeregistrist andmete kättesaadavus, siis tahes-tahtmata on see negatiivne ning minu privaatsust ja elu häiriv,» rääkis naine.

Sõna lausus, et olukorras, kus inimene on auto maha müünud, ei ole ta kindlasti mitte ise kohustatud sellest Cityparki teavitama, et autot temaga enam ei seostataks.

Vaatamata sellele saadetakse trahvi korral nõue sellest ikkagi inimesele, kelle number on autoga seotud. «Kui leppetrahv pole tähtaegselt tasutud, ja leppetrahvi saanud autonumbriga on meile teadaolevalt seostatav mingi telefoninumber või e-postiaadress, siis sinna me meeldetuletuse saadame. Kas see on omaniku, kasutaja, sõbra number – me ei tea,» kommenteeris Sõna.

Mehe sõnul ei ole Cityparkil võimalik kontrollida, kes on auto omanik. «Et korralikke ei tülitataks ja pahalased ei tunnetaks karistamatust, oleks vaja õigustatud huvi korral ligipääsu autoga seotud isiku kontaktandmetele – telefonile ja e-postiaadressile,» rääkis Sõna ning lisas, et nad on taotlenud maanteeameti luba autoregistrile juurdepääsuks, kuid tulutult ning seetõttu on nad olukorras, kus autot on võimalik seostada vaid telefoninumbriga, mille abil on auto parkima pandud, mitte reaalse inimesega, kes sel hetkel auto omanik on.

Lahendusena tõi Sõna välja selle, et inimene annab trahviteavituse saamisel lihtsalt teada, et tema ei ole selle autoga enam seotud ning vastav märge viiakse sisse ka nende enda infosüsteemi. Olukorras, kus inimesel on seotud kaks numbrit ühe ja sama autoga, tuleb ka sellest kindlasti teenusepakkujat teavitada, et klienti ei hakataks tüütama teise numbri kaudu. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles