Hea teada: kuidas autost koduste vahenditega halb lõhn välja saada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autosalong.
Autosalong. Foto: Panthermedia / Leonid Eremeychuk

Kui autosse on pudenenud toidujääke, mis jätavad endast maha halva lõhna, võiks enne auto spetsialistide kätte viimist proovida neist aroomidest ise vabaneda.
 

Kuna auto sisemus on valdavalt kaetud tekstiiliga, siis haisu välja saamine võib olla paras piin, kirjutab tehnoloogiaportaal Geenius. Õnneks on inimkond rasketes oludes eriti leidlik ning enne keemilisse puhastusse sõitmist või kastitäie lõhnakuuskede ostmist võiks kasutada auto puhastamiseks alltoodud variante.

Sooda. Autosse voolanud piimatoodetele sooda raputamine ning selle mõne aja pärast tolmuimejaga eemaldamine võib probleemi likvideerida.

Süsi. Söel on omadus ebameeldivat lõhna endasse tõmmata. Jätke lahtine grillsöe kott või mõned suuremad söetükid mõneks ajaks autosse ja katsetage, kas aitab.

Kohv. Erinevad allikad soovitavad kas ube või kohvipuru, proovida võib mõlemaga. Sarnaselt söele peaks suutma nad endasse halbu lõhnu lukustada. Vastu annavad need loodetavasti hea kohvilõhna.

Äädikas. Kuna äädikas ise on tugevalõhnaline, peaks selle kasutamisel olema natuke tagasihoidlikum. Samas on see mõõdukas koguses üks enimlevinud abivahendeid. Tihti soovitatakse seda pindade puhastamiseks sigaretisuitsu jääkidest (vahekorras veega 50:50).

Sidrun. Taaskord asi, mis väidetavalt absorbeerib halbu lõhnu. Kõige efektiivsem peaks olema värske tühjaks pigistatud sidrunikoor.

Loe pikemalt Geeniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles