Lihavõttemunad – valged, suured ja kallid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munade pakkimine tehases.
Munade pakkimine tehases. Foto: Mihkel Maripuu

Kanaliha ja munade tootja Tallegg tuli lihavõtete eel turule spetsiaalsete pühademunadega. Need on valged ning suuremad ja kallimad kui teised sama tehase munad.

Seda, et hinnavahe ei jää inimestel märkamata, tõestas eile õhtune munalett Tallinnas Torupilli Selveris. Poe logo kandvad tavalised M-suuruses munad olid letilt kadunud, järel vaid hinnasilt, kus seisis 1,07 (17 krooni). Märkusena passib siinkohal lisada, et Selveri logo kandvad munakarbid on pärit samuti Talleggist.

Lihavõtteteemalistes karpides erimune oli letil külluses. Hind oli oluliselt soolasem – kümme muna maksis 1,79 eurot (28 krooni). Selle raha eest ei ole tootja mune ära värvinud, munad on täiesti valged. Küll aga on munad suuremad ja seda peegeldab ka suurustähis «L».

Talleggi hiljutise pressiteate järgi on lihavõtted munatootjatele rõõmus aeg, sest nõudlus kasvab oluliselt. Samas teates märgib firma äridirektor Margus Venelaine, et muna on väga soodne toiduaine. «Enamikest  poodidest saab kümme muna, mis on pea kaks tublit täiskasvanu söögikorda, vähem kui ühe euroga,» olid firma esindaja sõnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles