Putukatega burgerid jõuavad üsna pea Šveitsi turule

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putukate söömine muutub järjest tavapärasemaks.
Putukate söömine muutub järjest tavapärasemaks. Foto: SAEED KHAN/AFP

Šveitsi esimesed inimsöögiks mõeldud putukatest valmistatud burgerid jõuavad poelettidele järgneva kolme nädala jooksul, kui riigi toiduohutuse instituut on selleks loa andnud, andis teada Šveitsi toidukaubakett Coop.

Šveitsi Coopi teatel tulevad putukatest valminud burgerid ja pallid müügile seitsmes Coopi toidupoes, vahendab The Local.

Mais muudeti Šveitsi toiduohutuse reegleid, et lubada müüa toitu, mis on valmistatud kolme sorti putukatest: kilklastest, rohutirtsudest ja jahuussidest.

Neid putukaid on pikalt kasutatud loomade toidus. Šveitsi uue toiduohutuse seaduse järgi tuleb selleks, et neid inimeste toidus kasutada, jälgida nelja generatsiooni, millest alles viimast saab kasutada inimestele mõeldud toidus.

Import on lubatud vaid väga rangete reeglite järgi – putukaid tohib kasvatada vaid Šveitsi nõuete kohaselt ning ettevõte peab olema range riikliku toiduohutuse jälgimise all.

Coopi putukatoodete tootmine oli esialgu edasilükatud, sest tooteid valmistav ettevõte ei leidnud ühtegi sobivat importijat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles