Nokia ja Microsoft kavandavad nelja uut nutitelefoni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia just Stephen Elop (vasakul) ja Microsofti juht Steve Ballmer.
Nokia just Stephen Elop (vasakul) ja Microsofti juht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX.

The nextweb.com vahendab, et Nokia ja Microsoft on kavandamas nelja uut nutitelefoni, mis hakkavad kasutama Windows Phone 7 operatsioonisüsteemi.


Uued telefonid peaksid müügile jõudma järgmise aasta alguses.

Samas olevat Nokial ja Microsoftil raskusi uutele nutitelefonidele sobivate nimede kokkuleppimise osas. Nimelt pidavat käima arutelud selle üle, kas uute mudelite puhul peaks truuks jääma Nokia senisele lähenemisele.

Samas olevat välja pakutud variant, et uute nutitelefonide puhul võetakse mudelite tähistamisel eesliitena kasutusele «W»-täht, mis seoks telefonid Windowsi kaubamärgiga.

Kuigi uute telefonide nimeküsimus on veel õhus, on nii Nokia kui Microsoft asunud uute mudelite nimel tööle.

Esimene Nokia ja Microsofti koostöö vili peaks olema Windows Phone’i variant Nokia mudelist X7, mis peaks varustatud olema WVGA ekraaniga ja 8 megapikslise kaameraga. Kõnealust mudelit oodatakse turule 2012. aasta alguses.  

Allikate kinnitusel on oodata ka kohandatud versiooni Nokia N8 nutitelefonist, mis peaks varustatud olema 12 megapikslise kaameraga ja kahetuumalise Qualcomm protsessoriga.

Kokku oodatakse Nokialt 12 Windows Phone 7 operatsioonisüsteemil põhinevat seadet.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles