Lihtne nipp, kuidas enne ostmist testida avokaado küpsust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaado on kasulik ja mitmekülgne toiduaine.
Avokaado on kasulik ja mitmekülgne toiduaine. Foto: Panthermedia / Ivanna Grigorova

Avokaado ostmine on nagu loterii, sest kunagi ei tea, mis selle all peidus on – kas ilus heleroheline viljaliha või hoopis pruunikas mädanema hakkav sisu.

Toiduportaal Kitchn annab kasuliku nipi, kuidas tuvastada avokaado küpsusaste enne selle poest soetamist. Esmalt otsi teiste seast üles avokaado, mille pealispind on ilusasti tumeroheline ning plekitu. Seejärel kontrolli avokaado varrerootsu. Eemalda see ettevaatlikult koos väikse osa koorega ning vaata, mis toimub selle all.

Ideaalselt küps avokaado.
Ideaalselt küps avokaado. Foto: Pinterest/Kitchn

Kui roots eemaldub avokaado küljest kergesti ning selle all paistab ilus roheline sisemus, on avokaado ideaalselt küps. Kui märkad aga pruunikat sisu, on avokaado ilmselt juba halvaks minemas. Kui vars avokaado küljest kergesti ei eemaldu, on tegu aga pooltoore viljaga, mille võid endale osta ja koju paariks päevaks seisma jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles