Turu hinnavõrdlus: kukeseene hind on langenud kolinal

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened Keskturul.
Kukeseened Keskturul. Foto: PM Tarbija

Suve lõpp läheneb kiiruga ja turude letid on lookas kodumaisest toodangust. Postimehe tarbijaportaal võrdles Keskturu, Balti jaama ja Nõmme turu hindu.

Käes on kukeseente tippaeg ja sellest annavad ka aimu Keskturul kollendavad letid. Kukeseene hind ulatub Keskturul 2,9 eurost kolme euroni. Välimusest sõltub ka seene hind – odavamad seened näevad närumad välja kui kallimad. Teistel turgudel on kukeseene hind aga paari euro võrra kõrgem.

Kui Keskturul on letid lookas kukeseentest, siis Nõmme turul on lisaks kukeseentele ka erinevalt teistest turgudest letil ka metsast korjatud puravikke kilohinnaga 25 eurot.

Samuti jäävad Nõmme turul silma kurgid. Turumüüjad ühte kimpu pannud ka kurkide sissetegemiseks vajaliku materjali – kimp tilli, mustsõstralehtede ja küüslauguga maksab 1,5 eurot. Kurke ise on võimalik leida nii 1,9 eurot kilo kui ka kolmeeurose kilohinnaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles