Loe, millist palka makstakse müüjale, medõele ja rekajuhile USAs (16)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väheste palk on nii suur, et kõikide soovide rahuldamiseks piisaks.
Väheste palk on nii suur, et kõikide soovide rahuldamiseks piisaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Pole üllatav, et kõige tavalisemad töökohad pole just kõige tasuvamad, ent kui Eestis teenib nende esindaja kohati sandikopikaid, siis ka USAs pole samal ametikohal töötajatel just lust ja lillepidu.

Portaal Reader’s Digest avaldas ülevaate Ameerikas kõige levinumate ja tavalisemate töökohtade keskmistest palkadest. Sealt selgub, et näiteks müügiesindaja teenib keskmiselt 23 900 dollarit aastas ning kui see oleks neljakohalise pere ainuke sissetulekuallikas, siis peetaks seda peret allpool vaesuspiiri elavaks.

Huvitaval kombel saavad kassapidajad müügiesindajatest rohkem palka – 29 600 dollarit aastas -, ent ka neil pole ilmselt millegagi väga kiidelda.

Möödunud aastal oli OECD andmeil keskmiseks palgaks Ameerikas ligi 60 000 dollarit, millest nähtub, et alltoodud ametikohtade esindajatest teenivad üle selle vaid medõde ja operatiivjuht.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles