Euroopa Komisjon tahab kõikide alkohoolsete jookide märgistamist toitumisalase infoga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi seni ei ole alkohoolsetel jookidel teiste toiduainetega võrreldes nõutud toitumisalase info märkimist, võib see peagi muutuda.
Kuigi seni ei ole alkohoolsetel jookidel teiste toiduainetega võrreldes nõutud toitumisalase info märkimist, võib see peagi muutuda. Foto: Erik Prozes

Euroopa Komisjon tahab, et alkohoolsete jookide märgistamine hõlmaks kõiki alkohoolseid jooke selleks, et tarbijaid mitte segadusse ajada.

Praeguse korra kohaselt ei ole kohustust märkida alkohoolsete jookide pakenditele informatsiooni koostisainete kohta ja toitumisalast teavet, mida tuleb teha aga teiste toiduainete puhul, vahendab ERRi uudisteportaal Euroactivi.

Tänavu 13. märtsil pakkus Euroopa Komisjon alkoholitööstusele lisaaastat selleks, et töötada välja enda vabatahtlik algatus ning teha ettepanek koostisainete nimekirja ja toitumisalase teabe kohta.

Brüsselis tekitas aga sellise eneseregulatsiooni tõhusus alkoholi märgistamisel teravaid arutelusid. Rahvatervise aktivistide hinnangul anti alkoholitööstusele liiga palju tegevusruumi regulatsioonide vältimiseks, kuid ettevõtete sõnul on eneseregulatsioon ainus viis, kuidas tegeleda riikide erineva suhtumisega alkoholi.

Euroopa Komisjoni tervise- ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis ütles, et kogu alkoholisektor peaks aasta jooksul töötama välja ettepaneku märgistamise kohta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles