Kodumaine munatööstus kinnitab: meie munad on mürgist puhtad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaised kanamunad.
Kodumaised kanamunad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti munatööstus Dava Foods Estonia sai Saksamaa laborist analüüsitulemused, mis kinnitavad, et Eggo kaubamärgi all müüdavad kanamunad on puhtad ega sisalda taimekaitsemürki.

Hiljuti raputas Euroopa munatööstust uudis, et paljude Hollandi linnufarmide kanamunad sisaldavad putukatõrjes kasutatavat kemikaali nimega fiproniil. Dava Foods sai Saksamaa laborist sel nädalal ametliku kinnituse, et nende munades taimekaitsemürki kartma ei pea.

«Munade puhtus on kõige olulisem kriteerium selles tööstusharus, mis näitab kanade sööda kvaliteeti,» ütles Dava Foods Estonia juht Vladimir Sapožnin. Ta selgitas, et nende munatootmine põhineb kvaliteedisüsteemil, mis seab kõrged nõudmised nii kanadele antava toidu kvaliteedile, selle ohutusele kui munatootmisele tervikuna. Üheks munatootmise alustalaks ongi kanadele antav kvaliteetne ja puhas sööt, mis tagab puhta muna.

Tänaseks on ilmnenud, et kõnealuse mürgise kemikaali jääkidega on saastunud 14 riigist pärit kanamunad.

Loe munaskandaalist rohkem:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles