Uuring: kas alkohol sobib valuvaigistiks paremini kui tablett?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Greenwichi ülikoolis läbi viidud uuringu kohaselt võib kahe õlle joomine valu alandamiseks olla efektiivsem kui valuvaigistite võtmine.

Uuringu läbiviijate sõnul aitab liitri õlle joomine kaasa sellele, et tuntav valu väheneks ligi veerandi võrra, vahendab Insider. Küll aga pole selge, kas alkohol alandab valutunnet, sest see mõjutab aju retseptoreid või vähendab alkohol lihtsalt ärevust, mis paneb meid arvama, et valu ei olegi tegelikult nii suur.

Uuringu eestvedaja doktor Trevor Thompsoni väitel võib alkoholi võrrelda opiaatide rühma kuuluvate ravimitega nagu näiteks kodeiin ja selle efekt ongi tugevam kui paratsetamoolil.

Vaatamata huvitavale avastusele rõhutasid uurijad, et see ei muuda kuidagi alkoholi kahjulikkust tervisele. Liigne alkoholi tarvitamine toob pikemas perspektiivis rohkem kahju kui kasu ning seetõttu ei ole see heaks lahenduseks valude korral.

Üldiselt ei soovitata nädalas tarbida üle 14 ühiku alkoholi ning see reegel kehtib nii meestele kui naistele. 14 ühikut on võrdväärsed kolme liitri õllega või kuue klaasi veiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles