Noor eestlanna pani aluse menukale lastekiigeärile

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Byeli beebikiik.
Byeli beebikiik. Foto: Facebook/Byel

Jõelähtme vallas elav 32-aastane Elis Sikk otsustas poole aasta eest lastekiikesid valmistama hakata. Praeguseks on neid Byel OÜ sildi all valminud üle saja. Tooteid ostetakse Eestis, aga ka piiri tagant.

«Siin on Byeli naturaalsed lastekiiged ja ripptoolid. Täitsa kohalik ettevõte, võib öelda, väga värske, väga edukas,» rääkis Sikk Harju Elule.

Naisel oli juba pikalt mõte, et tahaks hakata ise midagi tegema, kuna ta on Tallinna tehnikakõrgkoolis õmblustehnoloogiat, disaini ja rõivatööstuse juhtimist õppinud. «Juba väiksena mulle meeldis õmmelda. Ma tahtsin midagi kangastega teha,» meenutas ta.

Ta tõdes, et tuli leida oma nišš. «Kuna lapsi tuleb aina juurde, vanematel laste jaoks millestki kahju ei ole, siis sealt võrsuski idee, et võiks olla midagi lastele,» selgitas ta.

Lastekiiged on valmistatud lina- ja puuvillasegusest kangast. «Ükski asi ei ole kusagilt Hiinast ega Indiast toodud. Kui toode välja läheb, kontrollin millimeetri pealt kõiki õmbluseid,» rõhutas Sikk.

Parima müügi- ja turunduskanalina toimib aga Siku kogemuse põhjal Facebook. «Edasimüüjad on nii interneti teel kui kauplustes, aga Facebooki kaudu on müük ikkagi kõige-kõige suurem,» sõnas ta. Facebooki lehel hakkavadki silma kiikede ostjate kommentaarid: «ilusad kiiged, armastusega tehtud», «väga rahul«, «ilus ja trendikas».

Loe pikemalt Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles