Circle K tõstis mullu töötajate palku ligi kümnendiku võrra

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Circle K sümboolika.
Circle K sümboolika. Foto: Scanpix Baltics

Circle K Eesti ASi 2016/2017 majandusaasta kaupade ja teenuste jaemüügi müügitulu ulatus 240 miljoni euroni, kasvades aastaga 33 miljoni euro võrra. Muuhulgas tõusis ettevõtte töötajate palk kuni üheksa protsenti.

Circle K Eesti majandusaasta ärikasum jaemüügi segmendis kahanes aastaga seitse protsenti ulatudes 11,6 miljoni euroni, teatas ettevõte. Ärikasumi languse peamiseks põhjuseks olid ühekordsed Premium 7 jaamade ülevõtmisega seotud kulud ning Circle K kaubamärgi kasutuselevõtuga seotud turunduskulud.

Küll aga toetasid lõppenud majandusaastal ettevõtte müügitulu kasvu nii mootorikütuste müügimahtude suurenemine kui ka mugavuspoodide müügitulu kasv. «Mugavuspoodide müügikasvu taga on hästi õnnestunud müügikampaaniad ja aastatepikkune arendustöö mugavustoidu kategoorias, mille tootevalik on klientide poolt hästi vastu võetud ja kõrgelt hinnatud,» rääkis Circle K Eesti finantsdirektor Armin Penner.

Ettevõte investeeris möödunud majandusaastal oma jaemüügivõrku 22,2 miljonit eurot. Lisaks kahekümne kolme Premium 7 teenindus-ja automaatjaama ostule ning uue Circle K kaubamärgi lansseerimisele, alustati uute teenindusjaamade ehitust Tallinnas Lauluväljaku naabrusesse ja Tallinna ringteele Jürisse ning uuendati täielikult Märjamaa teenindusjaam.

«Materiaalse vara kõrval investeerime igal aastal meie töötajatesse – oleme mitmel aastal järjest tõstnud oluliselt meie teenindajate palkasid,» rääkis Penner. Nii lõppenud kui alanud majandusaastal tõusid ettevõtte teenindusjaamade töötajate palgad kuni üheksa protsendi võrra.

Circle K Eesti AS on üks Eesti suuremaid maksumaksjaid, tasudes eelmisel majandusaastal erinevate maksudena, sealhulgas aktsiisi- ja tööjõumaksudena riigikassasse 144,4 miljonit eurot. Eelnevatel perioodidel kogunenud kasumi arvelt maksis ettevõte 2016/2017 majandusaastal omanikettevõttele dividende 33 miljonit eurot, millelt tasuti riigile ettevõtte tulumaksu 8,25 miljonit eurot.

Circle K teenindusjaamade üleminek globaalsele kaubamärgile Circle K algas käesoleva aasta aprillis ning lõppes täisteenindusjaamades juuli viimastel päevadel. Automaatjaamade uuendused jõuavad lõpule sügisel.

Circle K Eesti AS on üks Eesti suurimaid mootorikütuste jaemüüjaid. Ettevõte omab ja opereerib 56 täisteenindus- ja 18 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 700 inimest, neist enamus teenindusjaamades. Circle K Eesti majandusaasta algab 1. mail ja kestab 30. aprillini.

Circle K Eesti AS kuulub Kanada päritolu rahvusvahelisse kontserni Alimentation Couche-Tard, kes annab tööd üle 100 000 inimesele ning kes opereerib Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Aasias rohkem kui 12 500 mugavuspoodi ja teenindusjaama. Euroopas annab ettevõte 2766 täisteenindus- ja automaatjaamas tööd 25 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles