Stockmann loobub Eesti ettevõtte kasuks täielikult koostööst Briti mänguasjapoega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni Helsingi kaubamaja
Stockmanni Helsingi kaubamaja Foto: Markku Ulander / SCANPIX/LEHTIKUVA

Soome kaubamajade kett Stockmann loobub septembrikuust lõplikult koostööst Briti mänguasjapoega Hamleys, asendades ka oma Helsingi kaubamaja mänguasjapoe Eesti päritolu XS Mänguasjadega.

Stockmanni sõnul lõpetavad nad koostöö Briti mänguasjapoega Hamleys Helsingi kaubamajas septembri keskpaigast, vahendab Iltasanomat. Novembri alguses avab Stockmanni Helsingi kaubamajas oma poe täna nii Soome teistes kui Baltimaade kaubamajades juba varasemast tegutsev Eesti päritolu XS Mänguasjad. 

«XS Mänguasjad on saanud väga hea vastuvõtu osaliseks nii meie Soome kui Baltimaade kaubamajades. Ka vastavad nende poolt pakutud tooted rohkem Soome tarbijate ootustele,» märkis Stockmann Real Estate äriarenduse juht Björn Teir. Tema sõnul usub ettevõte, et muudatusega on rahul kõik osapooled.

Soome kaubamajade keti koostöö Eesti mänguasjapoodide ketiga algas 2016. aastal, kui XS Mänguasjadest sai üürnik Stockmanni Riia kaubamajas. Sama aasta lõpuks tegutses mänguasjapood ka nii Tallinna Stockmannis kui ka ettevõtte kõigis teistes Soome kaubamajades.

Kauplusi peab 1996. aastast tegutsev OÜ Anvol, mis kuulub Vene ettevõtjatele Stanislav Nemkole, Svetlana Moskalenkole ja  Vitali Moskalenkole. Ka kuulub omanikeringi Iisraeli kodanikust Vene ärimees Boris Stiskin.

Ettevõte avas esimese mänguasjapoe 2004. aastal Tallinnas. Tänaseks on XS Mänguasjadel 40 kauplust kokku viies riigis. Soomes asuvad kõik XS Mänguasjad Stockmanni kaubamajade vahetusläheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles