Šveitsi teadlased leiutasid täiesti uue šokolaadimaitse (3)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruby šokolaadi esitlus Hiinas, Shanghais.
Ruby šokolaadi esitlus Hiinas, Shanghais. Foto: ALY SONG/REUTERS

Šokolaadiettevõte teatas, et nad on loonud valgele, tumedale ja piimašokolaadile lisaks rubiinpunast šokolaadi.

Šveitsi šokolaatihiid Barry Callebaut teatas, et kasutas rubiinpunaseid kakaoube, et valmistada uus marjamaitseline šokolaad, vahendab The Independent.

Uut šokolaaditüüpi kutsutakse Rubyks (ingl rubiiniks) tema punaka värvi tõttu ja see on esimene kord pärast valge šokolaadi loomist 1930ndatel, kui tullakse välja uut tüüpi šokolaadiga.

Šokolaadiettevõtte sõnul ei ole uus šokolaad ei mõru, piimane ega magusa maitsega, vaid veidi marjase maitsega, kuigi sinna ei ole lisatud marju ega marjapulbrit.

«Ruby šokolaad on väga erinev teistest. Ta on värskendava maitsega ning tal on kerge kreemjas struktuur,» sõnas šokolaadiekspert Angus Kennedy. «See maitseb nii kergelt ja marjaselt, et sööja ei saa arugi, kui on juba terve tahvli šokolaadi ära söönud.»

Ruby šokolaadi leviku kasuks räägib fakt, et uus šokolaaditüüp loodi ühes maailma kõige suuremas šokolaadi- ja kakaovabrikus. Tarbijauuringud eri turgudel samuti kinnitavad Ruby šokolaadi edu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles