Galerii: maailma suurim jalgrattaparkla hoiustab üle 6000 ratta

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Holland, kus jalgrattaid on rohkem kui elanikke, on teada oma jalgratta keskse infrastruktuuri poolest. Utrechti linnas vurab iga päev läbi linna üle 100 000 jalgratturi kodu, kooli, töö või ühistranspordi vahet. Nüüd avati sõitjatele hiiglaslik jalgrattaparkla.

Äsja ehitatud parkla võimaldab juba parkida üle 6000 ratta korraga, kuid aasta lõpuks tahetakse mahutavust kahekordistada, vahendab Web Urbanist.

Parkla näeb välja nagu tavaline autoparka, mis on täis erinevaid jooni, kaldeid ja nooli, mis näitavad ratturitele teed läbi hoone. Ratturite teed ristuvad hoones jalakäijate omaga. Tihe parkimine hoones lubab mitme kihilist hoiustamist läbi erinevate korruste.

Aastaks 2020 peaks parkla lõplik mahutavus olema 33 000 ratast. See võib kõlada paljudele väga uskumatult suurena, kuid parkla, mis on inspireeritud Tokyo maa-alusest rattaparklast, ei pruugi mõnede arvates mahutada lõpuks nii palju rattaid.

Sõltumata rattasõidu populaarsusest regioonis, kasvab endiselt rattaga sõitvate inimeste arv. Hollandis on olnud pikka aega probleeme vähese linnaruumiga, mis tuleneb rataste kiirest kasvust. Rattaentusiastid väidavad, et poliitikud on liiga aeglased tegemaks otsuseid ja kehtestamaks plaane, et suurendada rattaid toetavaid infrastruktuure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles