Malaisia palmiõli tuuakse Paldiski kaudu Venemaale (5)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
: PALMIÕLI, BEAUFORT MALAISIA, PALMIÕLI  ISTANDUS, TÖÖLISED :  TALLINN, EESTI : 15MAR17

Palmiõli istandus Beauforti linna lähistel Malaisias. 

lt/: Foto: LIIS TREIMANN
: PALMIÕLI, BEAUFORT MALAISIA, PALMIÕLI ISTANDUS, TÖÖLISED : TALLINN, EESTI : 15MAR17 Palmiõli istandus Beauforti linna lähistel Malaisias. lt/: Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Paldiskis Lõunasadama lähedal paiknevasse transiitäriga tegelevas ettevõttesse Baltic Oil Service OÜ saabus esimene tanker palmiõliga. Plaanis on avada transiidivärav Malaisiast, Indoneesiast ja teistest lõuanamaadest läbi Eesti Venemaale.

Uue transiidiäri perspektiive käisid läinud teisipäeval uurimas Brasiilia suursaadik Roberto Colin koos abikaasa Sveta Coliniga ja Brasiilia saatkonna kaubandusnõunik. Neid saatsid Paldiski linnapea Tiit Peedu ja tulevase Lääne-Harju valla moodustamise üks eestvedajaid Andrei Dvorjaninov, kirjutab Harju Elu.

Tegevjuhi kinnitusel toimub palmiõli vedu läbi Eesti sadamate esmakordselt, aga ta näeb selle transpordis suurt perspektiivi. Palmiõli kasutatakse kui väga kvaliteetset ja tervislikku õli nii kulinaarias kui kosmeetikatööstuses.

Loe artiklit täispikkuses portaalis Harju Elu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles