Ratas lubab saartele suuremat lennukit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transaviabaltika lennuk
Transaviabaltika lennuk Foto: Eero Vabamägi

Kuivõrd mandri ja suursaarte vahel lendava Transaviabaltika augusti lendude statistika näitas sarnaselt juuliga mullusest suuremat täitumust, kinnitas Saaremaad külastanud peaminister Jüri Ratas, et Tallinna–Kuressaare liinile on edaspidi tarvis suuremat lennukit.

«Näeme, et suvekuud on toonud lendajate arvu kasvu, mis tuleneb suursaarte püsielanike kõrval lennanud nii sise- kui ka välisturistidest,» rääkis lennuettevõtte esindaja Rene Must, vahendab Saarte Hääl.

Kui selle aasta augustis oli lendajaid Tallinna–Kuressaare–Tallinna suunal 1725, tehes lennuki täitumuse keskmiseks 83 protsenti, siis aasta tagasi oli samal perioodil Kuressaare ja pealinna suunal veel 1332 reisijat, mis tegi lennuki keskmiseks täitumuseks 63 protsenti.

Läinud nädala lõpul Saare maakonda väisanud Eesti peaminister Jüri Ratas kinnitas Kadi raadio «Keskpäevatunni» saates, et liinile on kahtlemata tarvis uut ja senisest suuremat lennukit. «On selge, et seda liini on vaja opereerida suurema lennukiga kui täna,» nentis Jüri Ratas.

Samuti puudutas peaminister vilksamisi laevaühenduse teemat ja toonitas, et ta on enam kui kindel, et Väinamerele on tarvis ka viiendat laeva.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles