Kraanivesi võib olla tuhat korda odavam kui pudelivesi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi jätkab kraanivee propageerimisega.
Tallinna Vesi jätkab kraanivee propageerimisega. Foto: SCANPIX

Tallinna Vesi lükkas taas käima kraanivee kampaania «Joo kraanivett» ja juhib muu hulgas tähelepanu, et kraanist tuleva vee ja pudelisse villitud vee hinnavahe võib olla üüratu.

Tallinna Vee kliendikommunikatsiooni juhi Mariliis Toppi sõnul on kampaania peamine eesmärk tõsta inimeste teadlikkust sellest, et kraanivesi on kvaliteetne ja et seda võib julgelt juua. Vähemalt pealinnas on see nii.

«Lisaks kraanivee kvaliteedile, juhime tähelepanu ka pudelivee ja kraanivee hinnavahele, mis võib olla lausa tuhandekordne. Pudelivett eelistades tasub tarbija ka tootmise, pakendamise, transpordi ning turundamise eest,» märkis Topp.

Mujal maailmas on kraanivee propageerijate üks peamisi argumente keskkonnahoid. Taaskasutusse jõuab väga väike osa plastpudelitest, looduses laguneb plast aga sadu aastaid. Samuti kulub pudelivee tootmiseks ja transpordiks suurtes kogustes kütust.

Tallinna Vee andmetel kulub kraanivee tootmiseks vaid 0,3 protsenti sellest energiast, mis on vajalik pudelivee tootmiseks.

Ülemiste veepuhastusjaama juht Riho Sobi juhtis tähelepanu veel asjaolule, et kraanivee kvaliteedile kehtestavad seadused väga karmid kvaliteedinõuded ja kodustest veekraanidest võetakse pealinnas igal aastal üle 3000 veeanalüüsi. See, et müügilolevad pudeliveed vastavad alati kõikidele joogiveele nõuetele, pole Sobi sõnul aga kaugeltki sajaprotsendiliselt tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles