Uues tööportaalis saab anonüümselt tööle kandideerida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa kõrval kasvab tööd vahendavate portaalide hulk.
Töötukassa kõrval kasvab tööd vahendavate portaalide hulk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uues veebikeskkonnas Talentest saavad spetsialistid ja juhid esmakordselt Eestis kandideerida tööpakkumistele oma isikut avalikustamata. 

Palgainfo agentuuri hiljutine uuring näitas, et Eesti töötajatest on tegelikult enam kui 70 protsenti neid, kes oma praegusel ametipositsioonil töötades on avatud ka uutele võimalustele. Talentest ühe asutaja Karin Kustavuse sõnul just sellistele kandidaatidele veebikeskkond loodud saigi.

«Spetsialistidele ja juhtidele, kes on küll oma praeguse tööga rahul, ent soovivad olla avatud parematele pakkumistele ja riskivabalt, ilma et praegune tööandja teadlik oleks, oma karjääri arendada.»

Kustavuse sõnul eristabki Talentesti praegu Eestis toimivatest tööotsinguportaalidest see, et kogu keskkond on välja töötatud lähtuvalt juba töötavate spetsialistide ja juhtide vajadustest, puudub traditsiooniline CV formaat, tavapärane kandideerimine on asendatud anonüümse ja interaktiivse otsesuhtlusega.

Talentest veebikeskkonnas otsustab tööotsija ise, kas ja mis hetkel enda isik tööandjale avalikustada. Seni näeb tööandja tööotsija oskusi, hariduskäiku, ootusi palgale ja muid olulisi väljundeid, mis peaksid olema esmased tööotsija hindamisel.

Aktiivsemad liikmed saavad tööandjale enda huvist anonüümselt või avatud vormis märku anda ja seeläbi ennast tööandja silmis esile tõsta. Teiselt poolt saab tööandja enda huvist märku anda ja talendipangas olev inimene näeb, kui nõutud ta tööturul oma oskuste poolest on.

«Meie eesmärk on panna Eesti spetsialistid ja juhid rakendama oma tõelist potentsiaali. Selleks tuleks leida 5-10 minutit ja end talendipanka registreerida. Hetkel on Talentest avatud spetsialistidele ja juhtidele, ettevõtted saavad liituda hiljemalt novembris,» rääkis Kustavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles