Turu hinnavõrdlus: letid on seentest lookas

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turult on saada väga palju kodumaist kaupa.
Turult on saada väga palju kodumaist kaupa. Foto: PM Tarbija

Sügisene saak on kokku korjatud ja turuletid pakatavad kodumaistest saadustest. Postimehe tarbijaportaal käis kolmel Tallinna turul hindu kaemas.

Külmavõitu suvi ei mõjunud küll kurgisaagile hästi, kuid vihmane suvelõpp täitis metsaalused seentega. Sellest andsid märku ka turuletid, millelt võis leida nii erinevaid riisikaid kui ka teisi söögiseeni.

Riisikad ja puravikud Nõmme turul.
Riisikad ja puravikud Nõmme turul. Foto: PM Tarbija

Kui Nõmme ja Keskturult võis leida vaid koduste metsade vahelt korjatud seeni nagu riisikad, kukeseened, puravikud ja võiseened, siis Balti jaama lettidel paistsid olema ka välismaised seened.

Foto: PM Tarbija

Lisaks seentele oli kõikidel turgudel ka rikkalik kartulivalik. Kartulite hinnad kõikusid mõnekümne sendi kuni kahe euro vahel – hind sõltus suuresti kartulisordist.

Sügisaadustest oli turgudel esindatud ka jõhvikad, pohlad, õunad, porgandid ja kapsad. Igal turul oli saada ka Peipsi sibulat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles