Sisekujundaja nipid, et magamistuppa romantikat tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed nüansid võivad magamistoa ilmet täielikult muuta.
Väikesed nüansid võivad magamistoa ilmet täielikult muuta. Foto: SCANPIX

Magamistuba võib pidada kõige tähtsamaks ruumiks kodus, sest seal sa alustad ja lõpetad oma päeva. Sisekujundaja Rachel Ashwelli sõnul peaks magamistoast õhkuma soojust, mugavust, luksust ja intiimsust.

Ashwell, kes on ka brändi Shabby Chic loojaks, jagas koos enda Santa Monica poe meeskonnaga soovitusi, kuidas muuta magamistuba buduaariks, mis on ideaalne paik nii lõõgastumiseks kui romantikaks, kirjutas glo.msn.com.

Vaba õhustik

Romantilise õhustiku loomise juures on oluline, et ruum tunduks avatud ja kutsuv – mitte kunagi asju täis. Selles pole küll midagi halba, kui lisad magamistoale formaalse nüansi (näiteks kroonlühtri), kuid lihtsus ja mugavus teeb paiga armastusele ligitõmbavamaks.

Kerge kui udusulg

Kutsuva magamistoa võtmeks on hubasus ning kergete patjade-tekkidega saad voodi lihtsa vaevaga pühamuks muuta. Kõigepealt vali kohev sulgtekk – hanesulgedest voodikate on mõnusalt kerge. (Kui oled allergiline, siis otsusta sünteetilise versiooni – polüestrist sisuga – kasuks.)

Topeltpehmus

Eriti sametiseks tulemuseks kasuta kahte voodikatet. Kihid jätavad voodi nii elavaks kui luksuslikuks. Pehmust lisab juurde ka puuvillane voodipesu, mis loob veelgi ahvatlevama puhkamispaiga.

Aroomid

Ärata oma meeled aiast või turult toodud värskelt nopitud lilledega. Sarnase efekti saavutad ka lõhnaküünaldega. Aroomidega liialdamise vältimiseks kasuta kergemaid lõhnu – näiteks sirelit või bergamotti.

Ei mingit segadust

Saad ruumi stressivabaks muuta, kui kõrvaldad sealt segaduse. Kogu raamatud ja ajakirjad armsatesse hoiukorvidesse. Et vähendada korralagedust riidekapis, võid isegi sellised asjad nagu sokid ja pesu voodi alla korvikestesse koguda.

Sära tuppa

Väldi liiga eredaid valgusteid ja vali õrnad lühtrid või vintage stiilis lambid, mis annavad ruumile romantilist helendust. Veelgi kelmikamaks tulemuseks kasuta mängulisi laualaternaid.

Loomulik valgus

Lampidele täienduseks lase tuppa loomulikku valgust. Ruumi jõudvat valgust saad rõhutada loorjate kardinatega. Kui soovid võimalust pimedas magada, siis riputa akende ette õhulised kardinad ja nende täienduseks läbipaistmatud.

Stressist vabaks

Kui soovid rahulikku paika, siis on elektroonika magamistoas välistatud. Voodist nähtav teler viib ruumist puhta ja õrna tunde ning magamiskoha läheduses paiknev tehnika võib lisaks stressi tekitada ja iha lämmatada.

Pastelsed toonid

Väldi täiesti valgeid seinu ja kasuta munakoore-, elevandiluuvärvi või kreemikat tooni. Säilitad puhta ilme, lisaks mängleb pehmem toon valguse käes ja rõhutab veelgi romantilist õhkkonda. Seinu saad kasutada ka hoiustamiseks: ilusad nagid on ideaalseks paigaks, kuhu riputada hommikumantel või käekott.

Hubased detailid

Õrnad nüansid võivad muuta kogu ruumi. Voodist välja ronides külma põranda asemel pehmele vaibale astudes saad päeva alustada hubase tundega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles