Tiguposti kiirusrekord: jõulukaart jõudis kohale lihavõteteks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnast 22. detsembril teele pandud jõulukaart jõudis Rakkes elava adressaadini 25. aprillil.
Tallinnast 22. detsembril teele pandud jõulukaart jõudis Rakkes elava adressaadini 25. aprillil. Foto: Erakogu

Kirja saatmist tavaposti teel ei nimetata asjata tigupostiks, tõestas Rakkes elava naise hiljutine kogemus. Tallinnast teele pandud jõulukaart jõudis temani teisel ülestõusmispühal.

«22. detsembril 2010 Tallinnast postitatud kiri jõudis sihtpunkti keskmise kiirusega üks kilomeeter tunnis 25. aprillil 2011,» kirjutas lugeja Anne toimetusele.

Ta lisas, et kiri oli vormistatud igati korrektselt, saaja ja saatja aadressid ning sihtnumbrid olid ilusti olemas. Samuti oli ümbrikul vaid kaks templit – üks pandud Tallinnas ja teine Rakkes –, mis välistab sellegi, et kiri läks ekslikult seitsme maa ja mere taha rändama.

Eesti Posti kirjateenuste kirjelduse järgi toimetatakse taoline kiri saajale kohale tavaliselt ühe või kahe tööpäeva jooksul. Seda, et liialt hilja teele pandud kirjad ja pakid ei pruugi päris jõuludeks adressaadini jõuda, on postifirma toonitanud vaid piiri taha minevate saadetiste korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles