Saue linn saab taas bussiühenduse Tallinnaga

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAUE-TALLINN-SAUE liin 191.
SAUE-TALLINN-SAUE liin 191. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Harjumaa Ühistranspordikeskus teatas, et sõlmis 14. septembril ASiga Hansabuss Harju maakonna edelasuuna avaliku teenindamise lepingu, mille kohaselt alustab bussiliin 191 Tallinn-Saue-Tallinn tööd 25. septembril.

Liin on käigus 12 korda tööpäeval ja viis korda puhkepäeval. «Tegemist on uue avaliku liiniga,» vastas Saue linnapea Riho Johanson väljaandele Harju Elu. Johansoni sõnul on tänaseks Harjumaa Ühistranspordikeskus (ÜTK) sisestanud sõiduplaani ka peatus.ee keskkonda ja peatused Sauel ja pealinnas jäävad samaks. Esmalt kasutusele võetav sõiduplaan lähtub sõiduplaanist, millega kommertsliin lõpetas ja kui liin on toimima saadud, siis vaadatakse see ka üle.

Tallinn-Saue avaliku bussiliini hanget viis läbi ÜTK. Avaliku bussiliini rahastus põhineb kolmel komponendil: riigi toetus, piletite müük ja linna kaasrahastus. Varem on Hansabuss teatanud, et Tallinn-Saue bussiliini ei tasu ülal pidada ja nemad seda liini ei teeninda.

Loe rohkem Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles