8 põhjust miks peaksid ostma iPhone 8, mitte uue iPhone Xi (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i uued iPhone telefonid. Vasakul iPhone 8, keskel iPhone X ja paremal iPhone 8 pluss.
Apple'i uued iPhone telefonid. Vasakul iPhone 8, keskel iPhone X ja paremal iPhone 8 pluss. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Vaadates iPhone 8 kesist müüki paistab, et enamik inimesi ootab uue iPhone Xi  väljatulekut novembris. Business Insider loetleb kokku kaheksa põhjust, miks valida just iPhone 8 ja mitte uus X.

  1. iPhone 8 ja 8 pluss on varustatud sama ajuga nagu iPhone X
    Tõenäoliselt on see kõige tähtsam põhjus miks valida iPhone 8 seeria telefon. Funktsionaalsuselt on nad identsed. Kõigis iPhone 8 ja iPhone X telefonides on kasutusel Apple'i uus A11 Bionic kiip ja M11 liikumisprotsessor. Ainuke vahe on selles, kuidas telefonid kasutavad oma riistvara. Näiteks tarvitab iPhone X uut riistvara näotuvastuse jaoks, mida iPhone 8 ei võimalda.
     
  2. Touch ID on end tõestanud, Face ID aga mitte
    Alates iPhone 5S väljatulekust 2013 aastal on Touch ID muutnud telefonide igapäevast kasutust. Touch ID on tuntud ja end tõestanud turvaline tööriist. Face ID, mis asendab Touch ID iPhone X’il, on üpris tundmatu.
    Apple jagab julgeid väiteid Face ID kohta. Ettevõte väidab, et see on turvalisem kui Touch ID, töötab pimedas ja tuvastab su näo muutusi (kasvav habe, prillid või soengu muutus). Siiani pole aga teada kuidas Face ID tegelikult toimima hakkab, kui miljonid inimesed seda korraga kasutama asuvad. Tehnoloogia ei ole eksimatu ja pole võimatu ennustada, mis võib valesti minna Face ID’ga.
     
  3. IPhone 8 ja 8 pluss toetavad esimest korda kiir- ja juhtmeta laadimist, täpselt nagu iPhone X
    Kõik uued iPhone’id toetavad Qi juhtmeta laadimist, kuid selleks tuleb juurde soetada Qi matt koos kaablite ja adapteritega, mis juhtmeta laadimise võimalikuks teevad. Lisada nendele kuluv summa veel iPhone X’i maksumusele otsa ja lõpparve läheb juba päris krõbedaks. Odavama hinnaga iPhone 8 ja 8 pluss telefonide puhul hind nii kõrgeks ei läheks.
     
  4. iPhone 8 plussil ja iPhone Xil on peaaegu sarnased kaamerad
    Kui huvitud fotograafiast, siis tagumiste kaamerate ainukeseks vaheks on optiline pildistabilisaator mõlemal iPhone X’i tagumisel kaameral ja selle tõttu saab telefoniga teha teravamaid pilte. IPhone 8 plussil on optiline pildistabilisaator ainult lainurk objektiivil nagu iPhone 7 plussil.
     
  5. Esikaamerad on ka sarnased
    Paberil on FaceTimeHD kaamerad iPhone 8 ja 8 plussil funktsionaalsuselt identsed iPhone X TrueDepth kaamerasüsteemiga. Kõik telefonid jäädvustavad 7-megapiksliseid pilte ja filmivad 1080p videot. Ainuke vahe on iPhone X’i eksklusiivsetes tarkvaralistes lahendustes nagu animoji ja portrait mode.
     
  6. IPhone X on kallim kui iPhone 8
    8 seeria odavaima mudeli hind algab 700 dollarist ja 8 pluss telefoni hind algab 800 dollarist. IPhone X’i odavama mudeli hind on 1000 dollarit. Valides näiteks iPhone 8 pluss telefoni säästad juba 200 dollarit ja tegu on endiselt tutika iPhone’iga.
     
  7. Kui vahetad oma iPhone 7 iPhone 8 vastu, siis saad kasutada oma vanu iPhone'i ümbriseid
    Uued mudelid on väga napilt samade suurustega, mis tähendab, et kõik sinu iPhone 7 mudeli ümbrised peaksid edukalt sobima ka uue mudeliga.
    Iphone X’il on täiesti teistsugused mõõtmed eelmistest iPhone’idest ja kui on soov oma telefoni kaitsta, siis tuleb uue ümbrise ostmine kanda kulutuste hulka.
     
  8. Sul on suurem tõenäosus saada uus iPhone 8
    Kuna kõik on keskendunud uuele iPhone X’ile, on iPhone 8’t lihtsam leida ja osta. Uus iPhone X oleks tõenäoliselt suures nõudluses ja saadaval väikestes kogustes, mis tähendab, et paljud inimesed ootaksid seda nädalaid või koguni kuid. Samal ajal on aga võimalus kasutada uut iPhone 8 seeria telefoni, mis on sisuliselt täpselt sama telefon ja märgatavalt odavam.

Sisuliselt on tegemist väga sarnaste telefonidega, mille puhul peaks tarbija kindlasti küsima endalt, kas 1000 dollarit maksev iPhone X on tõesti oma hinda väärt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles