Filmifännide pidupäev: oksjonile lähevad Batmani ülikond ja Indiana Jonesi piits

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batmani ülikond filmist Batman Forever.
Batmani ülikond filmist Batman Forever. Foto: MARK RALSTON/AFP

Oksjonikeskkond Propstoreauction pani enampakkumisele üle 500 rekvisiiti tuntud ja palavalt armastatud Hollywoodi filmidest nagu Star Wars, Batman, Indiana Jones ja Scarface.

Kallimate rekvisiitide seas on oksjonile pandud näiteks spetsiaalselt Star Warsi viienda osa filmimiseks ehitatud «Empireflex» kaamera, mis töötab tänase päevani laitmatult ja mille alghind on 100 000 naela. Müügil on ka teisi Star Warsi rekvisiite nagu näiteks filmimiseks kasutatud kosmoselaeva Y-Wing miniatuurne mudel, roboti C-3PO pea ja pahalase Darth Vaderi mask, mida kasutati filmi promotuuril.

Star Warsi rekvisiidid.
Star Warsi rekvisiidid. Foto: Propauction.com

Muudest kultuslike filmide rekvisiitidest võib leida oksjonilt filmis «Tulnukad» kasutatud tulnuka kostüümi, esimeses Batmani filmis Jack Nicholsoni kantud Jokkeri kostüümi ja Indiana Jonesi piitsa. Tulnuka kostüüm müüdi juba 50 000 naela eest ja Jokkeri ülikond 32 500 naela eest, aga kui rahakott lubab, on võimalik veel panustada Indiana Jonesi piitsale, mille hind hakkab alates 25 000 naelast.

Indiana Jonesi piits.
Indiana Jonesi piits. Foto: Propauction.com

Odavamate toodete hulgast on võimalik osta näiteks Ray Harryhauseni allkirjastatud Jason and The Argonauts filmi poster või James Bondi 2006. aasta Casino Royale filmis kasutatud mängukaardid.

Kõike põnevat ei jaksa aga loetleda ja seega tasuks igal filmisõbral minna ise uudistama, milliseid rekvisiite tema lemmikfilmidest oksjonil müüakse. Kogu nimekirja leiab lehelt propstoreauctionist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles