Eestis söödi suures koguses mürgistest munadest tehtud omletti (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna munadest omleti tegemine on aja- ja töömahukas, siis kasutatakse suurköökides munade asemel spetsiaalset omletisegu.
Kuna munadest omleti tegemine on aja- ja töömahukas, siis kasutatakse suurköökides munade asemel spetsiaalset omletisegu. Foto: SCANPIX

Kuigi ametlike teadete järgi Euroopas laialt levinud mürgiste kanamunade skandaal Eestit ei puudutanud, söödi Eestis tegelikelt sadu kilosid just neist valmistatud omletti.

Veterinaar- ja toiduamet teatas 1. septembril, et Eestisse jõudis 540 kilogrammi mõningases koguses fiproniili sisaldavat omletisegu, mis müüdi enam kui 20 toitlustusettevõttele.

ERRi saate «Insight» andmetel söödi lõviosa mürgist ainet sisaldavat omletist  Eesti restoranides, kohvikutes ja sööklates ära ning veterinaar- ja toiduametil õnnestus hävitada vaid kümnendik sellest ehk 68 kilogrammi, kuid sellest amet avalikkust ei teavitanud.

Veterinaar- ja toiduameti juhi Olev Kalda selgituse kohaselt avaldab amet vaid sellist infot, mis annab tarbijatele võimaluse reageerida. Kalda sõnul ei kujutanud see juhtum ohtu tarbijatele ei poodide ega toitlustusasutuste kaudu.

«Me ei avaldanud seda infot, et mitte tekitada ostjate seas paanikat,» sõnas ta. Kalda sõnul on inimestel õigus teada, mida nad sõid, vaid juhul, kui see toit oli mürgine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles