Nipp, mis aitab reisides lutikaid vältida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lutikas.
Lutikas. Foto: Mary Evans / Scanpix

Reisides ei tea kunagi, kas hotellitoas, milles viibid, võivad olla lutikad või mitte. Selleks, et neid mitte koju kaasa tuua, on today.com välja toonud ühe nipi.

Lutikaid tõmbavad riided, mida on kantud ja nad võivad end sisse seada kohvris, mis sisaldab määrdunud riideid. Seetõttu võivad mõned inimesed alateadlikult neid levitada, käies ringi musti riideid täis kohvriga, leidsid Suurbritannias asuva Sheffieldi ülikooli teadlased.

«Kui lutikatel puudub võimalus leida inimene, kelle peale ronida, siis lähevad nad kaks korda suurema tõenäosusega kohvrisse, milles on mustad riided, kui kohvrisse, milles on puhtad riided,» kirjutas lutikate käitumise ekspert William Hentley oma raportis.

«Lutikaid meelitab magava inimese lõhn ja me usume, et kantud riided eritavad samasugust lõhna, mistõttu võivad lutikad neid reisimiseks kasutada,» märkis ta.

«Hotellitoas, kus on lutikaid, on lahtine kohver või põrandale vedelema jäetud mustad riided parasiitidele hea koht, kuhu ronida. Kui hotellikülastaja asjad kokku pakib ja kohvri kinni paneb, siis võivad lutikad temaga koju kaasa tulla,» selgitas Hentley.

Hentley soovitab reisides panna riided pärast kandmist kilekotti ja see sulgeda, et lutikad ei tunneks inimese lõhna nende küljes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles