Haapsalus pole rikutud pangatähti kuhugi viia

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
50eurone
50eurone Foto: Erik Prozes

Swedbanki Haapsalu kontor keeldus vastu võtmast vigast 50eurost rahatähte, mis oli võetud sama panga rahaautomaadist. Eesti Panga hinnangul on see panga kohustus, vahendab Lääne Elu.

Haapslanna sattus keerulisse olukorda, kui sai Haapsalu Swedbanki pangaautomaadist sularaha väljavõttes väikese auguga 50eurose rahatähe, mille tõttu ei lubanud ühe Haapsalu apteegi rahakontrolliaparaat seda maksmisel vastu võtta.

«50eurone ei ole viieeurone, see on mõnele inimesele ikka päris suur raha,» rääkis haapslanna, kes ei osanud oma rikutud rahatähega mujale pöörduda kui Swedbanki kontorisse, kus talle öeldi, et kuna kontoris enam sularahaga ei arveldata, siis ei saa nad ka rikutud rahatähte vastu võtta.

Eesti Panga pressiesindaja Viljar Rääski sõnul on kommertspanga kohustus vastutada, et nende välja antud sularaha oleks kvaliteetne ning kui pank on andnud kliendile rikutud raha, siis peaks ta olema paindlik kliendi mure lahendamisel ega tohiks klienti jooksutada.

Loe lähemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles