Värskeim palgakalkulaator: kontrolli oma uue aasta palk sendi täpsusega üle

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahaloendaja
Rahaloendaja Foto: Mihkel Maripuu

Uuest aastast kehtima hakkava tulumaksuseaduse valguses on teiste kalkulaatorite kõrval uuendatud ka Eesti enim kasutatavat palgakalkulaatorit, mis võimaldab sendi täpsusega uue aasta sissetulekuid arvutada.

«Seda kalkulaatorit kasutavad ka professionaalsed raamatupidajad, sest summad arvutatakse sendi täpsusega nagu maksuseadused ette näevad,» märkis kalkulaatori arendamise eest vastutava OÜ Trinity Capital omanik Tanel Veisson.

Tema sõnul on populaarse palgakalkulaatori näol tegemist ka hea töövahendiga ettevõtte juhtkonnale. «See võimaldab lihtsalt leida kogu palgakulu, kui sisestatakse netopalk või brutopalk, samuti on võimalik palgakulu sisestades leida netosumma, mille töötaja kätte saab,» kirjeldas kalkulaatori arendaja.

Veissoni sõnul võimaldab uuendatud palgakalkulaator lihtsalt välja arvutada, kui palju läheb ettevõttele maksma näiteks 100 euro suurune neto- või brutopalga tõus. «Ühtlasi võimaldab kalkulaator sisestada ise aastatulu, kui on teada, et töötaja võib teenida täiendavat lisatulu ning maksuvaba tulu kujuneb seetõttu väiksemaks.»

Kontrolli oma uue aasta sissetulek üle uuendatud palgakalkulaatorist, kõrvutades nii oma 2017. kui 2018. aasta sissetulekuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles