Parts: 80 protsenti Eesti elamutest on nagu bensiini lekkivad autod

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts selgitas, et kõige suuremad energia raiskajad Eestis on erakodud.

Üks Eesti järgmiste aastate eesmärkidest on energiasääst, minister Parts rääkis «Aktuaalses kaameras», et riik tahab motiveerida korteriomanikke, tõsta nende teadlikkust ning aidata ja toetada neid kodude energiasäästlikumaks muutmisel, vahendas ERR Uudised.

«Energiasääst tuleb sellest, et me hakkame energiasäästu investeerima, see puudutab eramajandust, ka tööstust, aga kus on kõige suurem energia raiskamine, on need kodud, kus me elame, kui võrrelda autodega, siis 80 protsenti Eesti elamufondist on nagu auto, mille bensiinipaak tilgub,» ütles Parts, lisades, et see oleks suur kokkuhoiu koht, kui suudetaks investeerida elamutesse.

«Mulle hinnatõus ei meeldi, aga tahan näha, et selle tulemusena energiakatkestused- ja kaod vähenevad ning selle tulemusena terve rahvamajandus võidab,» rõhutas minister vastates küsimusele, kas elektri hinnatõus on õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles