Kuningliku laulatuse jaoks valmisid erikokteilid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Punch.
Royal Punch. Foto: Internet

Täna Suurbritannias toimuva prints Williami ja Kate Middletoni kuningliku pulma tähistamiseks koostas Londoni üks tuntuim baarmen Nick Strangeway mitu spetsiaalset punši kokteiliretsepti.

Kuninglik laulatus kujuneb Suurbritannia üheks suurimaks rahvuspeoks, mida enam kui kaks miljonit britti kavatseb tähistada kas peoga tänaval või oma koduaias.

Taoliste pidude tarbeks koostasid baarmenid mitu džinni baasil valmistatud punši retsepti.

Royal Bloodline punš

(8-10 inimesele)

  • 500 ml džinni
  • 250 ml magusat vermutit
  • 125 ml vaarikalikööri
  • 600 ml apelsinimahla
  • 250 ml apelsini šerbetti
  • pudel šampust

Vala kõik koostisosad, välja arvatud šampanja, koos jääga punši kaussi või kannu. Sega hoolikalt, et jook jahutada ja kaunista veriapelsini viilude ja vaarikatega. Serveeri kokteiliklaasis jää ja šampanjaga.

Veriapelsini šerbett

Riivi viie veriapelsini koor pannile ning seejärel pressi ka nende mahl.  Lisa 15 supilusikatäit tuhksuhkrut ning aeglasel kuumutamisel sulata suhkur, seda mitte keema ajades. Jäta segu 30 minutiks jahtuma ning seejärel kurna läbi peene sõela.

Royal punš

  • 2 osa džinni
  • 1 osa Dubonnet aperitiivi
  • 1 osa granaatõuna mahla
  • 2 osa limonaadi

Sega kõik koostisosad ja serveeri. Jahuta punš rohke jääga või kasuta enda tehtud puuvilja-jääkuubikuid, mida saab valmistada sidruni- ja apelsiniviile veega külmutades.

Royal Spring Fizz

  • 1 osa džinni
  • 2 osa õunamahla
  • 1 osa šampanjat või vahuveini
  • 3 teelusikat puuviljalikööri
  • 2 pigistatud laimiviilu
  • 2 suurt piparmündi lehte
  • õunaviilud serveerimiseks

Täida kokteiliklaas ääreni jääga. Pigista laim ja lisa jää hulka. Lisa džinn, õunamahl ja vahuvein ning sega koostisosad hoolikalt läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles