Ajakirjaniku läbipõlemise juhtum: kolleegid pidasid mind lihtsalt küüniliseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Niineste kultuurimeedia konverentsil Sirp 75.
Mart Niineste kultuurimeedia konverentsil Sirp 75. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Vaimselt kurnav läbipõlemine pigistab inimese tühjaks nagu sidruni, taastumine ja tööle tagasipöördumine võib võtta aga pikka aega ning see nõuab tööandjapoolset vastutulekut.

Kui kunagi suutis Ekspress Grupi ajakirjanik Mart Niineste teha mitut asja korraga – teha bändi, kirjutada artikleid – siis praeguseks teeb ta üht asja korraga ning sedagi poole aeglasemalt, vahendab ERR uudisteportaal.

«Esimest korda sain läbipõlemisest aru siis, kui kaks päeva enne Tallinn Music Weeki (2015. a - toim.) viis kiirabi mind tilguti all ära,» rääkis mees tänahommikuses «Terevisioonis».

Märgid, mis läbipõlemisele viitasid, olid psühhosomaatilised ning sellele aitasid kaasa ka töökeskkonna muutused – see oli aeg, mil Ekspress Grupis moodustati supertoimetused.

Tagantjärgi olukorda analüüsides leiab Niineste, tööandja ja kolleegid nägid läbipõlemise asemel lihtsalt üht frustreeritud inimest, kes on justkui seletamatul põhjusel muutunud ülbeks ja küüniliseks.

Tööandjatel soovitab Niineste suhtuda inimesesse mõistvalt: lasta olla haiguslehel nii kaua kui vaja või nii kaua kui saab ning teha alles siis otsus, kas töötajaga saab töösuhet jätkata või mitte, viimasel juhul loodetavasti töötajale võimalikult sobiliku koondamise teel.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles