Võimalik lastekaitseseaduse muudatus lubaks täiskasvanute videomänge mängida ka alaealistel

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängija arvuti taga Solarise keskuses, Apollo kinos toimunud MängudeÖÖl.
Mängija arvuti taga Solarise keskuses, Apollo kinos toimunud MängudeÖÖl. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Uue pakutud muudatusega lisataks esmakordselt Eestis lastekaitseseadusesse videomängude vanusepiirang, millega on teatud juhul võimalus ka noorematel mängida üle 18-aastastele mõeldud videomänge.

Ligi pool aastat on tarbijakaitseamet ja sotsiaalministeerium arutlenud videomängude vanusepiirangute kohta ja nüüd on jõutud ettepanekuni, et Eestis võetakse kasutusele PEGI (üleeuroopalise mänguteabe süsteem) soovituslikud vanusepiirangud, kuid on jäetud sisse ka võimalus, et 18-aastastele mõeldud mänge saavad mängida ka nooremad.

Sotsiaalministeeriumil on valminud mõttepaber, millega tahetakse alustada arutelu, kuidas peaks riik reguleerima alaealistel vägivaldsete videomängude mängimist, kirjutab tehnikaportaal Geenius.

Mõttepaberi loomise üheks ajendiks oli juunis Eesti e-spordi eestvedajate loodud petitsioon, millele oodati ministeeriumi vastust.

Töö käigus on ministeerium jõudnud ettepanekuni, kus lastekaitseseaduse § 25 lõikele 1 võiks lisada täpsustuse, mis reguleeriks esimest korda Eestis ära videomängude vanusepiirangud, mis oleksid edaspidiselt seotud üleeuroopalise mänguteabe süsteemiga (PEGI). Ettepaneku on mänguhuvilistele edastanud sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna peaspetsialisti Elise Nikonov.

Loe artiklit täispikkuses Geeniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles