Prisma juhid viimasel ajal juhtunust: koondatud töötajatest ei räägi ja tühjad riiulid ei ole ka tulevikus välistatud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma Peremarket AS tegevdirektor Jussi Nummelin (paremal).
Prisma Peremarket AS tegevdirektor Jussi Nummelin (paremal). Foto: Liis Treimann

See sügis ei ole Prismale Eestis alanud just meeldivalt: koondatud töötajad kurdavad halba juhtimist, poodides võtsid mitme nädala vältel külastajaid vastu pooltühjad riiulid ja mõnes kaupluses hoitakse valgustuse arvelt veidral kombel kokku. Ettevõtte juhid rääkisid Postimehele, kuidas nemad olukorda näevad.

«Mis puudutab tühje riiuleid, siis see on tõsi. Kuna me oleme praegu paigaldamas uut tellimissüsteemi, siis selle tööle rakendamise käigus on esinenud mõningaid tõrkeid - süsteem ei tööta veel päris veatult,» rääkis lõppeva nädala keskpaigas Prisma Peremarket ASi tegevjuht Jussi Nummelin.

Ta lisas, et mis puudutab neid Eesti meediaväljaannetes levinud pilte, mis kujutasid tühje riiuleid lisaks toiduainete osakonnale ka tarbekaupade osas, siis need olid tingitud sellest, et jaekett vahetas hooajakaupu välja. «Me panime talvetooteid välja. Vahel on võimatu pärast riiulite tühjendamist neid kohe uue kaubaga täita,» sõnas Nummelin.

Ta ei välistanud, et sellised olukorrad võivad ka tulevikus korduda. «Kõik võib juhtuda! Jaekaubanduses ei ole ükski päev teisega sarnane - mõni päev ei tööta süsteemid, mõni päev on tavapärasest rohkem inimesi poes. Vead on täiesti normaalne osa meie igapäevast,» lausus Prisma Eesti kaupluste juht.

Möödunud nädala alguses jõudis Postimeheni ka kuuldus, et Mustika Keskuse Prismas on valgustust nii palju vähendatud, et kaupluses on raske ringi liikuda. «Aga meil on seal led-valgustid - see võib see põhjus olla,» märkis sellest kuuldes Prisma emaettevõtte SOK tegevjuht Jorma Vehviläinen.

«Me peame Mustamäel, jah, valgustuse välja vahetama,  sest see oli esimene koht, kus me seda testisime,» lisas Jussi Nummelin. Prisma juhtide sõnul on tegemist ettevõtte üleüldise kulude ja sealhulgas ka elektri kokkuhoiu sammuga, kus seni kõigis kauplustest kasutusel olnud hõõglambid vahetataksegi led-lampide vastu. 

Mis puudutab mõnekümne töötaja hiljutist koondamist ja nii mõnegi inimese nurinat selle üle, kuidas neid koondati, jäi Nummelin üsna kidakeelseks. «See on lihtsalt üks versioon sellest olukorrast. Me koondasime need inimesed täpselt samamoodi nagu me seda varasemalt teinud oleme ja rohkem ma seda ei kommenteeri.»

Prisma andis eelmisel nädalal teada, et on võtnud oma Soomes ja Eesti kauplustesse müügile pea 200 Briti kaubandushiiu Tesco toodet. Lisaks plaanib ettevõte järgmise viie aasta jooksul kasvatada oma Eesti kaupluse arvu tänaselt kaheksalt 20ni ja teha seda valdavalt supermarketite ehitamise läbi Tallinna.

Pikemas plaanis tahab Soome jaekett, kes on hetkel Eestis müügitulult suuruselt viiendal kohal, saada turuliidriks. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 190,7 miljonit eurot ja kasumit teenis ettevõte 1,7 miljonit. Nii käibenumber on ettevõttel viimase paari aastaga Eestis üsna oluliselt vähenenud, veel 2014. aastal oli see 207,6 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles