Kohvimasinate tehnoloogia ja disaini areng

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kohvisemu OÜ

Kodune kohvimasin– osa meie igapäevaelust, valmistab kohvi ilma erilise pingutuseta.Kuigi põhikonseptsioon on sama juba 400 aastat, ei pane me enam väga tähelegi olulisi arenguid ja muudatusi, mis on selle perioodi vältel toimunud. Moderne kohvimasin ei ole võrreldavgi oma mugavuselt näiteks tehnoloogilise revolutsiooniaegse kohvimasinaga- viimasega kohvivalmistamine oli pikk, keeruline ja tülikas protsess.Lisaks oli masin liiga suur ja küllaltki ebafunktsionaalne .

Foto: Kohvisemu

Kohvimasinate tehnoloogia arengust räägib kohvimasinaid müüva ettevõtte „KohviSemu“ juht Tanel Kalmo.

Vanasti valmistati kohvi kuuma pliidi ja kannu abil-varem röstitud ja jahvatatud kohvioad pandi koos veega suletud anumasse ning kuumutati- midagi sarnast tänapäeva in-cup meetodile. 17. sajandi Prantsusmaal hakati kasutama kohvipaksu hoidmiseks ka linast kotikesi.Aeg edasi ja umbes 125 aastat tagasi loodigi drip-meetod, mis lubas gravitatsiooni ja vaakumi toimel luua kordades kvaliteetsemat,  aromaatsemat,maitserohkemat ja kohvipaksuvaba jooki

Foto: Kohvisemu

Aastate jooksul hakkas tekkima üha enam, paremini disainitud masinaid, näiteks kohvikann sõelaga, prantsuse kõrge rõhu meetodi ja elektrilisi kohviaparaate. 20.sajandi alguskümnenditel, eriti pärast esimest maailmasõda, hakati välja arendama standartsemaid kohvimasinaid, mis suudaksid hoida püsivat temperatuuri kohvivalmistamise ajal. Kui eelnevalt olid kohviaparaat üleni metallist,siis nüüd hakkasid lisanduma ka plastikdetailid. Viimastel aastakümnetel on kohvimasinast saanud mitte ainult praktiline aparaat, vaid ka osa sisekujundusest. Tänasel päeval on müügil palju erineva kujunduse, funktsionaalsuse ja suurusega kohvimasinaid

„Kahtlemata muudab kaasaegse kohvimasina palju atraktiivsemaks disain ja mugavus. Kohvimasinates rakendatakse tehnoloogiaid, mis annavad kasutajale rohkem võimalusi ja võimaldavad kohvimasinaga saavutada erinevaid maitseelamusi“, - nendib T. Kalmo.

Kaasaegsel kohviaparaadil saab eraldi reguleerida temperatuuri, kohvikangust ja kogust. Masinates on võimalik kasutada filtrit,hoides vee katlakivist puhtana. Moderne masinahooldus on tehtud ülimalt lihtsaks- ühe nupulevajutusega ja õige vahendiga saab masina kiiresti ja nullilähedase vaevaga puhtaks..

„Paljude kaasaegsete kohvimasinate omaduseks on personaliseeritud kohv. Tavalised isikupärastamised : kohvi hulga, suuruse, kanguse ja temperatuuri eelnevalt või ka kohvi valmistamise ajal reguleerimine võimaldab kliendil luua omale personaalse joogi.Modernsesse kohvimasinasse on enamikel juhtudel juba sisseehitatud energiasäästu funktsioon, termostaadid ning kasutamise hõlbustamiseks LED-ekraan. “ - lisab „KohviSemu“ esindaja Tanel Kalmo.

Paarsada aastat pärast esimest kohvimasina disaini on tehtud palju parandusi. Tänapäeva masinad võimaldavad ülikergesti valmistada maitsvat jooki. Automatiseeritud protsessid on varieeruvad alates temperatuuri valikust kuni  masina isepuhastumiseni. Paljudel masinatel lisana kaasa tuleva tassivalgustuse abil  saab paari klikiga  aromaatse kohvi valmistada isegi kõige pimedamal päeval, lausa öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles