Milleks mulle elukindlustus, kui see ei anna elu tagasi?

, elukindlustuse valdkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: swedbank

Kui majandus õitseb, palgad kasvavad ja perekonnad saavad lubada endale üha enam, siis võib paratamatult tekkida ettekujutus, et kõik see kestab igavesti ja midagi ei saa juhtuda. Karm tõsiasi on aga see, et Eesti pered on majanduslikult väga haavatavad. Inimestel on finantsasutuste ja lähedaste ees rohkem kohustusi kui sääste ja varasid. See tähendab aga seda, et peamise sissetulekutooja kaotus viib kogu pere raskesse seisu.

Keskmine eestimaalane arvab, et vara on olulisem kui elu

Keegi meist pole valmis selleks, et meie endaga või lähedasega võib juhtuda midagi. Just seepärast hakatakse oma tervise ja elu kindlustamisele mõtlema tihti alles siis, kui juhtub õnnetus, haigestutakse ise või kogetakse mõne lähedase rasket haigust. Reeglina on siis aga juba liiga hilja.

Huvitav on see, et inimesed eelistavad kindlustada esmajoones oma vara ning alles seejärel tervise ja elu. Paljud  on seisukohal, et ta ei saa elu kindlustamist endale lubada, kuna see on liiga kallis. Tegelikult jääb keskmine elukindlustuse makse samasse suurusjärku näiteks liikluskindlustuse kuumaksega.

Kas Sinu auto või kodu on tähtsam kui Sinu elu? See on küsimus, mille võiks endale esitada iga kodu- või autoomanik.  Eriti veel juhul, kui ta toob perele toidu lauale või hoolitseb laste kasvatamisega seotud kulude eest ning maksab tagasi laenu. Elukindlustus ei saa tagasi anda tervist või elu, kuid see aitab leevendada pere rahalisi kohustusi eelkõige juhul, kui puuduvad säästud.

Meelerahu pole kunagi liiga kallis

Kui õnnetusi osatakse karta, siis tegelikult oluliselt suurema tõenäosusega tabab inimest haigus.  Tervise Arengu Instituudi statistika näitab, et 2016. aastal suri 4569 inimest vanuses 20–69 eluaastat. 85% neist juhtumitest oli põhjustatud raskest ja ootamatust haigusest. Aastas registreeritakse veidi üle 80 000 uue südame-veresoonkonnahaiguse ja igal aastal haigestub insulti ligikaudu 5000 inimest ehk üks inimene iga pooleteise tunni järel.

Elukindlustus on omakasupüüdmatu leping, mis aitab lähedasi siis, kui lepingu sõlmijal ei ole enam võimalik neile toeks olla. Loomulikult ei saa kalli pereliikme väärtust mõõta rahas, kuid just sellisel hetkel on hea, kui pere saab tänu kindlustusele hakkama muutunud finantsolukorraga.

Elu- ja laenukindlustus kaitseb ka juhul, kui inimene ei ole enam võimeline ootamatult halvenenud tervise tõttu tööl käima. Elukindlustus aitab ootamatusteks valmis olla ja annab meelerahu, et omalt poolt on tehtud kõik selleks, et lähedased võiksid tunda end turvaliselt.

Rohkem infot elukindlustusest leiad siit.

Elukindlustust pakub Swedbank Life Insurance SE. Tutvu teenuse tingimustega aadressil www.swedbank.ee, vajaduse korral konsulteeri kindlustusspetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles