Järgmise aasta juulist saab maakondades tasuta bussiga sõita (4)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss.
Buss. Foto: Marko Saarm / Sakala

Järgmise aasta juulist võimaldab riik tasuta bussisõidu Eesti maakondades, kaugliinid jäävad endiselt tasulisteks ja rongis ei saa ka tasuta sõita.

Jõgevamaa ühistranspordikeskuse juhatuse liige Heldur Lääne rääkis, et tormilisi arenguid pole olnud, kuid samm sammult on asjad liikunud. Jõgevamaal on ettevalmistus tasuta maakondlikuks ühistranspordiks tehtud. Lääne sõnul on on neil maakonnas sama ühiskaardisüsteem nagu Tallinnas, mis võimaldab ristkasutust, edastab Vooremaa.

Selgusetuks on jäänud, kus inimesed tasuta sõita saavad. On deklareeritud, et sissekirjutusest hoolimata on inimestel õigus tasuta sõita, seega Tallinna ühiskaardiga oleks siis inimesel tasuta sõidu õigus kohe olemas, ta lihtsalt peaks oma kaardi valideerima.

Tasuta sõit kehtiks üksnes maakonnasisestel liinidel, mis tähendab, et maakonnas välja reisides, peab pileti eest juba tasuma.

Tasuta sõit toob kaasa valideerimiskohustuse ja sõiduõigus laieneb kõigile sõltumata sissekirjutusest või kodakondsusest.

Loe lugu pikemalt väljaandest Vooremaa.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles