Politsei soovitab hakata rehvivahetusele mõtlema

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvivahetusega on veel aega.
Rehvivahetusega on veel aega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riiklik Ilmateenistus prognoosib sel nädalal miinuskraade ja lörtsi, mistõttu soovitab politsei juba aegsasti rehvivahetuseks valmistuda ja endale aeg broneerida.

«Esimene talvekuu koputab varsti uksele, püsivad miinuskraadid jõuavad ka kohe kohale. Seega peavad sõidukiomanikud üle vaatama, kas nende talverehvid on korralikud ja terved. Kui ei, siis tuleb soetada korralikud rehvid ning panna aeg vahetuseks,» ütles liiklusjärelvalvekeskuse patrulltalituse juht Henry Murumaa.

Rehvi ostes on tähtis selle kvaliteet ja selle tüüp. Juht peab rehvide puhul jälgima, et need ühtiksid automargile tehase poolt kehtestatud nõuetega. Vale laiuse ja ebaõige kõrgusega rehv mõjutab sõiduki juhitavust.

Murumaa ütles, et väga väheste õnnetuste puhul saab näpuga näidata kulunud või katkiste rehvide suunas ja öelda, et ainuüksi need põhjustasid kokkupõrke või teelt väljasõidu.

«Tavaliselt on see mitme asja koosmõju. Näiteks ületatakse kiirust või sooritatakse ohtlikke ja ebavajalikke manöövreid. Kui siis läheb midagi nihu või tuleb äkitselt reageerida, ei pruugi kulunud rehv sind õigeaegselt aidata,» sõnas politseinik.

Murumaa soovitab rehviostjal, kes ei tea, millist rehvi osta, pöörduda eksperdi poole.

Alates 15. oktoobrist võib sõita talverehvidega. Nende kasutamine on kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Lamellrehvidega tohib sõita aastaringselt. Talverehvi jääksügavus peab olema vähemalt 3 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles