Rehv vali vastavalt sõiduharjumustele (2)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimene lumi ja libedad teed tulid hoolimata ilmajaama hoiatustest tänavugi paljudele ootamatult. Eksperdid annavad nõu, kuidas oma auto algavaks talveks ette valmistada.

Kolmapäeva öösel vastu neljapäeva langenud lumi tähendas, et autojuhid, kelle varem broneeritud rehvivahetus ei langenud juhuslikult neljapäevale, pidid ootama autotöökoja juures järjekorras mitu tundi. Elavad järjekorrad hakkasid rehvivahetuspunktide juurde moodustuma  õigupoolest juba kolmapäeva hilisõhtul. Tallinnas tegutseva Gekkoni autotöökoja juhataja Dmitri Babuškini sõnul töötas ta ise terve lumesajuöö ning mees arvas, et rehvivahetajate töötempo kahaneb ehk alles uueks nädalaks.

Nimetatud töökoja ukse taha oli neljapäeva ennelõunaks kogunenud rehvivahetamise sooviga ligi 50 autot. Autojuht Silver, kes tuli järjekorda pool seitse hommikul, oli selleks ajaks jõudnud juba üsna järjekorra etteotsa – tema ees oli veel vaid kolm autot. Kui ta aga hommikul töökoja juurde järjekorda asus, oli tema ees ootamas paarkümmend sõidukit.

Seevastu ennelõunal veel üsna järjekorra lõpus olnud Arne, kelle ees seisis umbes 40 autot, ütles, et loodab umbes kolme tunniga uued rehvid alla saada. Küsimusele, kas ta on halvimal juhul valmis järjekorras seisma kella kaheksani õhtul, vastas mees, et ta lihtsalt peab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles