Saksamaa ei avalda infot insektisiidiga saastatud munade kohta

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munakoored.
Munakoored. Foto: JOHN THYS/AFP

Saksamaa võimud on keelanud väljaannetel avaldada informatsiooni seoses fiproniili nimelist insektisiidi sisaldanud munade levimise kohta.

Euroopa komisjoni sõnul peatasid Saksamaa ja Holland neid avaldamast raporteid ja numbreid, mida palus Saksamaa Pressiagentuur seoses suvel lahvatanud skandaaliga, mis tõi kaasa miljonite munade eemaldamise poodidest, vahendab The Local.

Saksamaal keeldusid võimud ametlikult kommentaaride andmisest avalikkusele, seoses antud teemaga. Hollandi ametivõimud on andud kommentaaridest keeldumisele taktikalise põhjuse, öeldes, et informatsiooni avaldamine kahjustaks juhtumi uurimist pöördumatult.

Saksamaa ja Holland on kaks riiki, mis on munaskandaalist enim mõjutatud.

Augusti algul ilmnenud probleemi lahendamiseks võeti ettevaatava abinõuna vastu otsus hävitada teadmatuses koguses mune ja eemaldada poodidest munadest valmistatud tooteid.

Siiani on teadmata kui palju mune tegelikult saastatud olid, kuid need kogused oleks võimalik keelatud raportite andmetel välja arvutada. Raportitest saaks teada ka kui kiiresti reageeriti hoiatustele munade kohta.

Hetkel on kahe riigi tarbijad jäetud olukorra ulatuse osas teadmatusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles