Uue iPhone X’i ekraani parandus maksab ligi 300 dollarit

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue iPhone X seeria telefoni ekraan.
Uue iPhone X seeria telefoni ekraan. Foto: Digitark

Apple preemium telefon jõudis USA turul müügile ja koos sellega avaldati informatsioon telefoni parandamise hinnakirja kohta, millest selgus, et katkise ekraani vahetus hakkab maksma 279 dollarit.

Apple’i iPhone X’i ekraanivahetus maksab ametlikus esinduses kaks korda rohkem kui iPhone 6 oma ja umbes 65 protsenti rohkem kui iPhone 8 puhul. Uue ekraani vahetus maksab X seeria telefonile 279 dollarit ja iPhone 8 oma 169 dollarit, kirjutab The Verge.

Juhul kui telefonile ei osteta juurde AppleCare+ kindlustust, tuleb kõigi garantiiväliste paranduste eest välja käia rohkem raha, kui ühegi teise Apple telefoni eest. IPhone 8 puhul maksid kõik garantiivälised parandused 349 dollarit ja 8 pluss puhul 399 dollarit. Nii et juhul kui uuel telefonil peaks tagumine klaas mõranema, siis on soodsam sellega ära harjuda. Apple lisagarantii maksab uuele iPhone X’ile 199 dollarit ja tundub, et vähemalt uue telefoni puhul on see üsna vajalik lisateenus.

Juhul kui oled soetanud lisagarantii pole ekraani parandamine enam sugugi nii kallis ja maksab 29 dollarit ja kõik muud parandused lähevad maksma 99 dollarit.

Kui varem oli AppleCare+ ostmine kohati loterii, sest näiteks ühe iPhone 8 ekraani vahetus maksis garantii väliselt vähem, kui lisagarantiiga, siis IPhone X’i puhul saab, aga garantiivälise summa eest parandada ekraani AppleCare+’iga kaks korda.

Uute ekraanide hinnatõus on tingitud tõenäoliselt tarnijast, kelleks on Samsung. Samsung on ainus ettevõte, kes valmistab OLED ekraane telefonidele ja tulenevalt produktsiooni raskustest toodetakse neid piiratud kogustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles