POSTIMEES PROOVIB JÄRELE: kas GoBusi uued bussid suudavad ka millegagi üllatada? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui seni on pea kaks kolmandikku bussisõite Tallinna ja Tartu vahel teenindanud kas Lux Expressi või Simple Expressi bussid, siis 1. novembrist käivitab 15 väljumist päevas sellel suunal ka GoBus, kes seni on sõitnud valdavalt maakonnaliinidel ja teinud tellimussõite.

15 väljumise jaoks tellis GoBus aasta alguses 7 uut Scania Touring Higeri bussi, mis mahutab 53 inimest. Esialgu on ettevõte, kelle kõige varasem buss väljub nii Tartust kui Tallinnast kell 6.45 hommikul ja hiliseim kell 20.45 õhtul, seadnud eesmärgiks 60-protsendilise täituvuse. Busside liinil hoidmine annab tööd 23 bussijuhile.

Bussisõit kestab 2 tundi ja 25 minutit ning väljumised on ajastatud kolmveerand tunnile. «Kolmveerand tund sai valitud sellepärast, et seal ei olnud väga palju vedajad, aga teisalt ka see, et 15 minutit enne [täistundi] väljasõidu puhul oled sa peale täistundi kohal ja siis sul on aegsasti aega, et jõuda oma sihtkohta või kohtumisele järgmiseks täistunniks,» põhjendas GoBusi arendusjuht Kaur Sarv.

Esialgu hakkab bussipilet GoBusi Tallinna-Tartu bussides maksma 6 kuni 8 euro vahel. Tartust väljuvatel bussidel on peatus ka Tallinna lennujaamas, Tallinnast väljuval suunal see puudub. Nõudepeatused on ka Adaveres, Puhu ristis, Pikknurmes, Paias.

Postimees käis GoBusi uusi Tallinna-Tartu liini busse vaatamas ja tegi neis väikese videoringkäigu.

Sellest, kas bussifirma suudab millegagi ka bussireisijat üllatada, vaata lähemalt juuresolevast videost!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles