Maailma suurim toidukorporatsioon loobub puurikanade munadest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurikanad.
Puurikanad. Foto: Nestle

Täna avalikustas maailma suurim toidukorporatsioon Nestlé otsuse loobuda puurikanade munadest oma tarneahelas, mis rakendub 189 riigis üle maailma, sealhulgas riikides, kus farmiloomade heaolunõuded on üldiselt madalad.

See otsus on suur samm edasi globaalsel tasandil täiesti puurivaba munatootmise tuleviku suunas. Nestlé’i otsus esitab väljakutse teistele toidutööstuse ettevõtetele, restoranidele ja jaekettidele üle maailma astumaks samas suunas. Globaalne poliis töötati välja läbirääkimiste ja koostöö käigus Open Wing Alliance’i esindajatega üle maailma, keda Eestis esindab loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad, vahendab organisatsiooni president Kristina Mering pressiteates.

«Nähtamatud Loomad tunnustab Nestlé’i otsust loobuda puurikanade munadest oma tarneahelas. Ettevõtted üle maailma mõistavad üha enam, et munatootmise tulevik on puurivaba,» ütles Nähtamatute Loomade president Kristina Mering. «Nii suure korporatsiooni otsus loobuda puuridest oma tarneahelas on oluline märk ning julgustus ka Eesti ettevõtetele liikuda loomasõbralikuma tuleviku suunas. Nestlé liitumine teiste toidutootmise hiiglastega, kes juba on sellise poliisi allkirjastanud (Aramark, Sodexo, McDonald’s Baltikumis, Subway, Reitan Grupp), on selge märk, et teadlikkus kanade heaoluprobleemidest puurisüsteemides on kasvamas.»

Nestle’le kuuluvate brändide hulgas on näiteks Kit Kat, Maggi, Nescafe, Nestle Ice Cream, jpt. Ameerika Ühendriikides ja Euroopas lubab Nestle puuridest loobuda 2020.aasta lõpuks. Lõuna-Ameerikas, Lähis-Idas, Aasias, Aafrikas ja Okeaanias on sihtmärgiks võetud 2025. aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles