Tallinna Lennujaama läbis oktoobris üle veerand miljoni reisija

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendude infotabloo.
Lendude infotabloo. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tänavu oktoobris kasvas Tallinna Lennujaamas teenindatud reisijate arv möödunud aastaga võrreldes 22 protsenti 256 993 reisijani, käesoleva aasta jooksul on Tallinna Lennujaama läbinud 2,25 miljonit reisijat.

Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul oli möödunud suvehooaeg lennujaamale erakordselt edukas. «Tugeva nõudluse toel oleme ületanud eelmise aasta reisijate arvu rekordi juba kümne kuuga ning ootame aasta lõpuks reisijate koguarvu kerkimist 2,6 miljonile,» märkis Pärgmäe.

Sellest nädalast kehtib Tallinna Lennujaamas talvine lennugraafik. «Talvisel graafikul on ka mitmeid positiivseid üllatusi varuks - nii alustab 4. novembril uus easyJeti liin Tallinna ja Berliini Schönefeldi lennujaama vahel ning British Airwaysi lennud Londoni Heathrow lennujaama toimuvad kevadeni esmaspäeviti ja reedeti,» lisas Pärgmäe.

Regulaarlendudel reisijate arv moodustas oktoobris kõikidest reisijatest 87 protsenti. Regulaarlendude keskmine täituvus oktoobris ulatus 68 protsendini ning suurima turuosaga vedajaks oli Nordica, kes koostöös LOT Polish Airlinesiga on 10 kuuga suurendanud reisijate arvu 69 protsenti.

Kokku toimusid oktoobris lennud 34 sihtkohta, samas lendasid pooled kõigist reisijatest kuuel peamisel otseliinil – Frankfurt, Helsingi, Riia, Stockholm, London ja Oslo.

Tellimuslendudel kasvas reisijate arv 37 protsenti, enim lennati jätkuvalt Türki, kuid populaarsust on võitnud ka Kreeka ja Küpros.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles