Uus iPhone X jõudis viimaks Eestisse (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued Apple'i iPhone telefonid. Vasakul iPhone 8 pluss, keskel iPhone X ja paremal tavaline iPhone 8.
Uued Apple'i iPhone telefonid. Vasakul iPhone 8 pluss, keskel iPhone X ja paremal tavaline iPhone 8. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Eesti mobiilioperaatorid alustavad tänasest uudse disaini ja esikülge katva ekraaniga iPhone Xi müügiga. 

Uus iPhone X on kõige kallim iPhone, mis eales tehtud. Telekomifirmas Elisa algab uue telefoni hind 1179 eurost või 32,75 eurost kuus.

iPhone Xi iseloomustab äärest-ääreni ulatuv 5,8-tolline Super-Retina ekraan, mille esi- ja tagakülg on üleni klaasist, samuti roostevabast terasest korpus, neuraalmootori ja masinõppe võimekusega A11 Bionic kiip, liitreaalsuse ja 3D mängude tugi ning juhtmevaba laadimine ja näotuvastus, mis on uudne ja turvaline viis telefoni avamiseks, isiku tuvastamiseks ja maksete sooritamiseks.

«Turul on selge nõudlus iPhone X-i taolise tippklassi seadme järele, kus ühes kaunilt kujundatud seadmes saavad kokku uuenduslikud funktsioonid ja võimas tehnoloogia,» kinnitas Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann.  

Telia Eesti kauba ja seadmete valdkonnajuht Pepe Aaviksoo ütles, et nagu ka eelmisel reedel alanud eelmüügi periood näitas, on eestimaalastel uue mudeli vastu suur huvi ning eelmüügiks ettenähtud kogus müüdi läbi loetud minutitega.

Kuna uue mudeli esmased müügikogused on piiratud, soovitab Telia huvilistel soetada iPhone X läbi Telia e-poe. Telia paneb igal nädalal oma e-poes müüki uue koguse seadmeid, millele antakse konkreetne tarnelubadus ehk kliendid saavad koheselt teada, millal nad soetatud seadme kätte saavad.

Järgneva kolme nädala jooksul suunab Telia suuremad iPhone X kogused müüki ka kahte esindusse (Ülemiste ja Lõunakeskus). «Loomulikult soovime kõigi huvilisteni uue toote võimalikult kiiresti toimetada, kuid sõltume – nagu ka kõik teised ametlikud edasimüüjad – meile tarnitavatest kogustest,» ütles Pepe Aaviksoo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles