Uue iPhone X'i näotuvastuse petsid eestlased juba ära

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus iPhone X nutitelefon.
Uus iPhone X nutitelefon. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Euronicsis müügile jõudva uue iPhone X'i esmaesitlusel pandi Apple'i uus turvalahendus Face ID proovile ja tippjooksjatest õed Luiged petsid süsteemi veatult ära.

Täna paljudes poodides müügile jõudnud Apple'i uus iPhone X toob kasutajateni Apple'i sõnul kõige turvalisema lukustusvahendi, Face ID.

Iga kord, kui sa heidad pilgu oma telefonile, skannib üks mitmest sensorist telefoni ülaosas kasutaja nägu ja loob sellest matemaatilise mudeli reaalajas. Apple’i sõnul töötab see telefonis taustal ja jõudlust mõjutada ei tohiks. Ettevõtte lahendus on nende sõnul ka väga suure kohanemisvõimega. See töötab nii päeval kui ööl ja sõltumata sellest, kas oled vahepeal kasvatanud habeme, pannud ette prillid või kannad parasjagu mütsi.

Apple'i sõnul on uus moodus palju turvalisem kui näpujäljelugeja. Väidetavalt pidavat olema 1:50 000 võimalus, et keegi sarnase näpujäljega suudab avada su telefoni, kuid uue Face IDga on see tõusnud. Väidetavalt on üks miljonist võimalus, et keegi enda näoga suudab telefoni avada.

Euronicsi otseülekandes pandi uus turvalahendus aga proovile. Kolmikutest õde Lily seadistas Face ID enda näo järgi ja selleks, et veenduda, et Face ID tõepoolest töötab, proovis ebaõnnestunult Euronicsi töötaja enda näoga telefoni avada. Seejärel anti telefon avamiseks Leilale ja Liinale, kellel polnud mingeid probleeme oma õe näo järgi seadistatud telefoni avamisega.

Vaata, kui lihtsalt said telefoni avamisega hakkama kolmikõed Lily, Leila ja Liina. Telefoni avamine algab videos 27 minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles